ACUYIN

AcuYin, Acupressuur, Yin Yoga, Yoga Friesland, AngelaYoga

AcuYin is een samenvoeging van 2 woorden: Acu verwijst naar Acupressuur en Yin verwijst naar Yin Yoga. In deze specifieke vorm van Yin Yoga combineren we de technieken en heilzame werking van de Acupressuur met de voordelen van Yin Yoga.

De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. Volgens de filosofie die hieraan ten grondslag ligt, bevinden zich 12/14 primaire energiebanen onder de oppervlakte van de huid die in de vingertoppen en tenen beginnen en eindigen. Elke energiebaan is verbonden met en geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De energiebanen hebben een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. Daarnaast kun je via deze punten de doorstroom van de energie beïnvloeden en eventuele blokkades helpen verminderen.

Waar de acupunctuur met naaldjes werkt, wordt bij acupressuur de huid gemasseerd. De druk wordt meestal met de duim, vingers of handpalm gegeven, maar kan ook toegepast worden met zogenaamde Acu-pennen.

Yin Yoga kenmerkt zich door het langere tijd aanhouden van diverse houdingen om zo het weefsel de tijd te geven langzaam maar zeker mee te bewegen in de richting van de houding. Hiermee reikt de invloed van de houdingen dieper dan alleen het spierweefsel en beïnvloeden we ook het stuggere en dieper liggende bindweefsel.

In de AcuYin stimuleren we de energiebanen enerzijds via de acupressuurpunten en anderzijds door de yin-houdingen. De stimulans via de acupressuurpunten is heel lokaal, specifiek en dieper. De stimulans via de yin-houdingen is globaler, breder en iets minder diep. Door deze 2 technieken te combineren, bereiken we een nog beter resultaat op het gebied van energiestroom en ontspanning in het weefsel.

AcuYin, Acupressuur, Yin Yoga, Yoga Friesland, AngelaYoga