YIN/YANG YOGA

Yin Yang yoga, friesland yoga, angelayoga, yoga friesland,

Yin en Yang zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Zoals de dag niet kan bestaan zonder de nacht en zoals warmte niet kan bestaan zonder kou. Zo ook heeft het lichaam enerzijds baat bij dynamische beweging die goed is voor de doorbloeding en energiestroom in het spierweefsel, voor de coördinatie en voor het hart. Anderzijds vaart het lichaam ook wel bij statische, rustigere vormen van beweging die goed zijn voor het stimuleren van het bindweefsel, die kalmerend werken op het zenuwstelsel.

Yin en Yang zijn geen absoluten en bestaan altijd relatief aan elkaar. Desondanks kunnen we generaliserend zeggen dat Yang Yoga over het algemeen een actievere vorm van yoga is, waarbij we dynamischer bewegen. Yin Yoga daarentegen is een veel rustigere yogavorm, waarin we een aantal minuten in een houding blijven.

In deze yogales combineren we het beste van twee werelden. Het eerste deel van de les gebruiken we om het lichaam rustig in beweging te brengen. Eventuele onrust kan zo een weg vinden om het lichaam te verlaten. In een rustige flow bewegen we door de toegankelijke houdingen heen met daarbij ook aandacht voor de ademhaling.

In het tweede deel van de les gaan we steeds meer op zoek naar verstilling en rust in de yin-houdingen. We keren meer naar binnen en nemen de tijd om in de houdingen te zinken en berusten. In dit deel van de les blijven een aantal minuten in elke houding, om lichaam en geest de kans te geven te ontspannen en los te laten.

Yin Yang yoga, friesland yoga, angelayoga, yoga friesland,