AERIAL YOGA

Deze speelse vorm van yoga haalt echt het kind in jezelf naar boven. Aerial Yoga is een vorm van yoga waarbij we optimaal gebruik maken van ons eigen lichaam in combinatie met de zwaartekracht. Het doek hangt op heuphoogte boven de grond. In sommige houdingen ondersteunt het doek je lichaam, waardoor houdingen makkelijker worden, zoals bij Sirsasana (de hoofdstand) of Vrksasana (de boom). In andere houdingen creëert het doek juist extra uitdaging, zoals de vliegende variant van Bhujangasana (de cobra).

Hoe meer jij durft te vertrouwen op je eigen lichaam en op het doek, hoe meer je je kunt overgeven aan de zwaartekracht, hoe meer het doek voor jou kan betekenen. Het doek zal je masseren in bepaalde houdingen, waardoor het de doorbloeding stimuleert en afvalstoffen losmaakt. Het doek helpt je om ondersteboven te hangen, waardoor de rug- en nekspieren kunnen ontspannen en de gehele wervelkolom kan verlengen. En het doek zal je dragen, waardoor je je beter kunt ontspannen.

Tijdens de actieve Aerial Yoga lessen zul je jezelf verbazen wat je allemaal kunt. Je zult zien dat je veel meer kunt dan je misschien ooit voor mogelijk had gehouden. Op een speelse manier trainen we het lichaam, niet alleen de grote spiergroepen, maar juist ook de intrinsieke, dieper gelegen spieren. Zonder dat je het soms in de gaten hebt, wordt het lichaam zo sterker en verbetert de coördinatie.

Doordat het doek de inversions (omgekeerde houdingen) toegankelijker maakt, stimuleren we de toevoer van zuurstofrijk bloed naar de hersenen, we trainen de verbinding tussen de linker- en rechterhersenhelft en we zorgen ervoor dat de endorfines (gelukshormonen) rijkelijk gaan stromen.

Wil jij deze vrijheid ook ervaren? Op de lessenpagina kun je zien wanneer je Aerial Yoga bij mij kunt volgen.