ONLINE YOGA

Wanneer je geen tijd hebt om naar een yogales te gaan, is het volgen van een online yogales een ideaal alternatief. Vooral omdat je deze lessen kunt volgen waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Nu kun je lekker thuis je mat uitrollen en genieten van een heerlijke yogales in het comfort van je eigen woning, in de tuin of op vakantie. Of dat nu ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds is. En zo vaak als je maar wilt.

Naast de online yogalessen, geef ik ook wekelijkse groepslessen, docentopleidingen en ook regelmatig workshops met uiteenlopende onderwerpen. Voor het overzicht van alle workshops en trainingen kun je terecht op de pagina Workshops. Van de wekelijkse groepslessen en waar die gegeven worden, kun je in een overzicht vinden op de pagina Groepslessen. (Zodra dit weer mogelijk is uiteraard.)

Begin april ga ik ook starten met het aanbieden van live online yogalessen, dit zijn lessen waarbij de les live gestreamd wordt en je vooraf een link ontvangt om mee te kunnen doen aan die les. Op deze manier hebben we toch een groter gevoel van verbondenheid en gedeelde energie. Scroll naar beneden voor het livestream lesschema!

Een deel van de online yoga video’s zijn gratis toegankelijk voor iedereen om kennis te maken met mijn lesstijl en de diverse yogavormen waarin ik lesgeef. Dit zijn veelal kortere lessen en het aanbod is wat beperkter. Het is een ideale manier om te beginnen met yoga en te ervaren wat het beste bij jou past.

Daarnaast heb ik nog een deel met volledige yogalessen van ±60 minuten per les. Dit aanbod wordt regelmatig (zo niet wekelijks) uitgebreid met verschillende nieuwe lessen. Deze lessen zijn toegankelijk tegen betaling. Je kunt hierbij kiezen voor toegang/betaling per maand, per kwartaal of per jaar.

Kies voor onbeperkt toegang tot alle video’s zodat je lessen kunt volgen waar en wanneer je maar wilt. Voor het meest uitgebreide deel van de online yogalessen kun je member worden en heb je een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord verandert iedere maand. Daardoor heb je de keuze om voor dit deel toegang te verkrijgen per maand, per kwartaal of per jaar. Afhankelijk van je keuze, ontvang je als member aan het eind van iedere maand je wachtwoord voor de volgende maand.

Losse les → Betaal voor een losse les die je onbeperkt kunt blijven doen voor €12 per les

Maand  →  Loopt per kalendermaand en bedraagt €35 per maand

Kwartaal →  Loopt per 3 kalendermaanden, kan in ieder gewenste maand starten en bedraagt €90 per kwartaal

Jaar  →  Loopt per 12 kalendermaanden, kan in ieder gewenste maand starten en bedraagt €300 per jaar

Via onderstaande knop kun je je aanmelden om member te worden voor de door jou gewenste termijn. Na ontvangst van betaling ontvang je zo snel mogelijk jouw toegangscode en kun je gaan beginnen met je home practice.

Het is geen doorlopend abonnement en jouw toegang stopt zodra de termijn is afgelopen, tenzij je zelf aangeeft je termijn te willen verlengen. Toegangscodes zijn persoonlijk en misbruik kan ertoe leiden dat de toegang met inmiddelijke ingang wordt ontzegd, zonder restitutie voor de resterende termijn.

LIVESTREAM LESSCHEMA

yin yoga, online yoga, yoga online, livestream yoga, angela yoga, yoga friesland,
yin yoga, online yoga, yoga online, livestream yoga, angela yoga, yoga friesland,

Uitleg voor het gebruik van Zoom voor de livestream yogalessen

Zoom via smartphone of tablet

De makers van Zoom hebben een speciale app ontwikkeld. Hiermee kun je niet alleen thuis, maar ook onderweg deelnemen aan een les. Om mee te doen aan een livestream yogales via Zoom heb je een link of toegangscode nodig. Deze ontvang je van de docent ruim voor aanvang van de les per mail. Dus houd je mailbox (en spam) goed in de gaten. Heb je deze niet ontvangen? Vraag er dan om bij de docent. Je hoeft niet zelf een account aan te maken.

Volg deze stappen zodra je de toegangsgegevens hebt:

 1. Open de Zoom-app en tik op Join a Meeting.
 2. Voer het Meeting ID in bestaande uit 9 nummers.
 3. Kies eventueel een nieuwe schermnaam en geef aan of jouw camera en microfoon aan moeten staan (laat wit voor aan).
 4. Tik op Join en voer het wachtwoord voor de sessie in.
 5. Je wordt nu aan de sessie toegevoegd. Eventueel moet de host (de docent) jou toelaten (hiervan krijgt hij/zij een melding).

Ben je toegelaten tot de sessie? Dan zie je onderin je scherm verschillende opties. Je kunt hier bijvoorbeeld je camera en microfoon in- en uitschakelen. Zoom is goed in het onderdrukken van achtergrondgeluid. Bevind je je in een luidruchtige omgeving, dan raden we alsnog aan om je microfoon uit te schakelen. Door op Participants te tikken zie je wie er nog meer meedoet aan de sessie.

Zoom op de computer (desktop of laptop)

Zit je thuis, dan is het misschien fijner om je computer te gebruiken. Ook hier gaan we ervan uit dat je van de docent de toegangsgegevens hebt gekregen. Deze ontvang je ruim voor aanvang van de les per mail. Dus houd je mailbox (en spam) goed in de gaten. Heb je deze niet ontvangen? Vraag er dan om bij de docent. Je hoeft niet zelf een account aan te maken.

Volg deze stappen zodra je de toegangsgegevens hebt:

 1. Download Zoom Client for Meetings op de website van de ontwikkelaar en installeer het programma.
 2. Open het programma en klik op Join a Meeting.
 3. Vul de inloggegevens in en geef aan of jouw camera en microfoon gebruikt mogen worden.
 4. Klik op Join en voer het wachtwoord in.
 5. Op de Mac krijg je wellicht de vraag of je Zoom.us toestemming wil geven om verschillende mappen en sensoren te gebruiken. Geef hier toestemming voor.
 6. Zit je in de sessie? Beweeg dan even met je muis om de knoppen onderin het scherm tevoorschijn te halen.
 7. Klik linksonder op het cameraatje en microfoontje om deze in- en uit te schakelen.

Standaard verschijnen de andere deelnemers rechtsboven in een apart venster. Je kunt dit venster heen en weer slepen en zo groot maken als je zelf wil; de formaten van de camerahokjes worden automatisch aangepast.