AERIAL YIN

Bij deze milde variant van Aerial Yoga hangt het doek vlak boven de grond. Deze vorm van Aerial Yoga is geschikt voor iedereen. Net als bij de actieve Aerial Yoga kan het doek bij Aerial Yin aan de ene kant helpen om diverse houdingen toegankelijker te maken, door bijvoorbeeld een deel van het lichaamsgewicht te dragen, waardoor de houding minder intens wordt. Vergelijkbaar met wat een bolster kan doen, maar dan met alle extra voordelen van het doek.

Aan de andere kant geeft het doek de mogelijkheid om houdingen juist te verdiepen, wanneer iemand weinig sensaties ervaart in het doelgebied dat we willen stimuleren in een bepaalde houding. Ook kunnen we het doek actief inzetten om druk uit te oefenen op een specifiek deel van het lichaam. Zo kunnen we de energiestroom in de meridianen, het bindweefsel en de bloedsomloop prikkelen. Vergelijkbaar met een drukpuntmassage.

Net als bij reguliere Yin Yoga nemen we bij Aerial Yin de tijd om in de houding te komen, de houding aan te passen aan de behoeften van ons eigen lichaam om vervolgens een aantal minuten in de houding te blijven. Dat maakt dat Aerial Yin simpel is, maar zeker niet altijd makkelijk. Wanneer we een aantal minuten stilte creëren in het fysieke lichaam, gaan onze emoties en gedachten vaak op toeren. Het mooie van Aerial Yin is dat we de stilte in de houding iets toegankelijker kunnen maken door passief een lichte beweging in het doek te creëren. Zo kun je lichtjes heen en weer bewegen met bijvoorbeeld het bovenlichaam of de benen om zo het lichaam te helpen te ontspannen in de houding. Dat maakt Aerial Yin toegankelijker dan reguliere Yin Yoga.

Uiteindelijk creëren we in deze yogavorm ontspanning op een dieper niveau. Dat kun je vooral ervaren in de eindontspanning, liggend in het doek dat zich vormt om jouw lichaam. Je draagt en ondersteunt.

Wil je graag een Aerial Yin les proberen? Kijk op de lessenpagina wanneer dat kan.