Aerial Yin & Relax (50hrs)

Aerial Relax, Aerial Yin, Functional Anatomy & Fascia Physiology

Aerial Yin

Aerial Yoga kan er nogal acrobatisch uitzien: hangend in het doek hoog boven de vloer. Maar wist je dat er ook heel toegankelijke, ontspannende en zelfs therapeutische toepassingen met het Aerial Yoga doek mogelijk zijn?

In deze 50u module gaan we kennis maken met het doek, de technische kanten van Aerial Yoga en de veiligheid ten opzichte van het ophangsysteem. Daarnaast gaan we ontdekken en ervaren hoe het Aerial Yoga doek de perfecte partner kan zijn in de weg naar ontspanning. Leren loslaten en je zelfs volledig laten dragen door het doek.

Ook gaan we de mogelijkheden onderzoeken om het doek als ondersteuning in diverse yin yoga houdingen te gebruiken. Het doek kan namelijk niet alleen maar helpen ontspannen en ondersteunen, het kan ook juist een extra stimulans creëren waarmee we het bindweefsel kunnen stimuleren en masseren. Op die manier verbeteren we de bloedsomloop en hydratie in het zachte weefsel.

Aerial Yoga

Trust

Connection

Upsides

Downsides

Equipment

Safety

Aerial Relax

About Stress

Nervous System

Stress in the Body

Relaxation Response

How we Move

Poses

Aerial Yin

Yin Yoga

Yin & Yang

Stretch vs. Stress

Rebound

Effects

Poses

Functional Anatomy

Functional Yoga

Skeletal Segments

Myofascial Groups

Skeletal Variation

Skeletability

About Joints

Fascia Physiology

Fascia 101

Properties

Fascia Facts

Types of Fascia

Fascial Dysfunction

Fascia Training

Teaching Lab

Functionally

Safely

Creatively

Consideratively

Energetically

Practically

Naast de 2 lesweekenden kun je ook een aantal huiswerkopdrachten verwachten die je in je eigen tijd dient uit te voeren. Om in aanmerking te komen voor het certificaat word je verwacht alle uren aanwezig te zijn en alle huiswerkopdrachten te voltooien (binnen een maand na afronding van de module).

Voor wie is deze training bedoeld? -> Ervaring met Aerial Yoga of met Yin Yoga is niet vereist. Deze training is ontworpen voor iedereen die interesse heeft in Yin Yoga, Aerial Yoga, anatomie en het bindweefsel (fascia). Zowel als persoonlijke ontwikkeling, voor de verdieping van de eigen yoga-beoefening als ook om les te geven.

Trainingsdagen: 15-16-17 november & 29-30-01 november/december 2024

Trainingslocatie: Sterrig Opleidingen, Wolvega

Jouw investering: € 899

Wat krijg je daar voor terug: 2 volle lesweekenden inclusief snacks, koffie en thee, en een zeer uitgebreide goodiebag inclusief een prachtige manual (±250 pagina’s dik) als naslagwerk.

Deze training is Yoga Alliance gecertificeerd en de uren zijn te registeren als CE-uren (continued education).

Voor inhoudelijke vragen over deze training kun je altijd contact opnemen via info@angelayoga.nl. Voor praktische vragen en aanmelden kun je rechtstreeks contact opnemen met de host via info@sterrigopleidingen.nl.