Aerial Yoga Active Flow (50hrs)

Aerial Yoga, Teaching Flow, Functional Anatomy & Breath Anatomy

Aerial Yoga Teacher Training

Deze speelse vorm van yoga haalt echt het kind in jezelf naar boven. Aerial Yoga is een vorm van yoga waarbij we optimaal gebruik maken van ons eigen lichaam in combinatie met de zwaartekracht. Het doek hangt op heuphoogte boven de grond. In sommige houdingen ondersteunt het doek je lichaam, waardoor houdingen makkelijker worden, zoals bij Sirsasana (de hoofdstand) of Vrksasana (de boom). In andere houdingen creëert het doek juist extra uitdaging, zoals de vliegende variant van Bhujangasana (de cobra).

Hoe meer jij durft te vertrouwen op je eigen lichaam en op het doek, hoe meer je je kunt overgeven aan de zwaartekracht, hoe meer het doek voor jou kan betekenen. Het doek zal je masseren in bepaalde houdingen, waardoor het de doorbloeding stimuleert en afvalstoffen losmaakt. Het doek helpt je om ondersteboven te hangen, waardoor de rug- en nekspieren kunnen ontspannen en de gehele wervelkolom kan verlengen. En het doek zal je dragen, waardoor je je beter kunt ontspannen.

Op een speelse manier trainen we het lichaam, niet alleen de grote spiergroepen, maar juist ook de intrinsieke, dieper gelegen spieren. Zonder dat je het soms in de gaten hebt, wordt het lichaam zo sterker en verbetert de coördinatie.

In deze trainingsmodule gaan we kennis maken met het doek, creëren we kennis van de technische kanten van Aerial Yoga en bewustwording van de veiligheid en het ophangsysteem. We gaan ontdekken en ervaren hoe het Aerial Yoga doek de perfecte partner kan zijn in jouw actieve yoga practice. Leren loslaten en je zelfs volledig laten dragen door het doek en ondersteboven hangen. Daarnaast ontvang je ook de tools om zelf creatief lesplannen te kunnen ontwerpen en je eigen flows te gaan creëren.

Aerial Yoga

Trust

Connection

Upsides

Downsides

Equipment

Safety

Aerial Active

Yoga Philosophy

Vital Energy of Prana

Going with the Flow

Flowing with Gravity

How we Move

Poses

Aerial Flow

Standing Flow

Shoulder wrap Flow

Wrist wrap Flow

Down Dog Flow

Floating Flow 1

Floating Flow 2

Functional Anatomy

Functional Yoga

Skeletal Segments

Myofascial Groups

Skeletal Variation

Skeletability

About Muscles

Breath Anatomy

Anatomy of Breathing

The Bones of the Breath

The Organs of the Breath

The Muscles of the Breath

Gravity and Breathing

Relaxing the Diaphragm

Teaching Flow

Sequencing

Energy Curve

Creating Flow

Mandala Flow

Reverse Flow

Peak Pose

Naast de 5 lesdagen kun je ook een aantal huiswerkopdrachten verwachten die je in je eigen tijd dient uit te voeren. Om in aanmerking te komen voor het certificaat word je verwacht alle uren aanwezig te zijn en alle huiswerkopdrachten te voltooien (binnen een maand na afronding van de module).

Voor wie is deze training bedoeld? -> Ervaring met Aerial Yoga of met Flow Yoga is niet vereist. Deze training is ontworpen voor iedereen die interesse heeft in Aerial Yoga, Yoga Flow, anatomie en de ademhaling. Zowel als persoonlijke ontwikkeling, voor de verdieping van de eigen yoga-beoefening als ook om les te geven.

Trainingsdagen: Nog niet bekend

Trainingslocatie: Nog niet bekend

Jouw investering: € 849

Wat krijg je daar voor terug: 5 volle lesdagen, en een zeer uitgebreide goodiebag en een prachtige manual als naslagwerk.

Deze training is Yoga Alliance gecertificeerd en de uren zijn te registeren als CE-uren (continued education).

Voor vragen over deze training kun je altijd rechtstreeks contact opnemen via info@angelayoga.nl.