Functional Vinyasa Yoga (50hrs)

Vinyasa Yoga, Functional Anatomy, Breath Anatomy & Creating Flow

Functional Vinyasa Yoga Teacher Training

Vinyasa Yoga is een actievere stijl van Yoga, waarbij we bewegen vanuit de ademhaling. Dat betekent dat de ademhaling ons tempo bepaalt en niet andersom.  Gedurende de practice proberen we de zoveel mogelijk gebruik te blijven maken van de natuurlijke ademhaling die ontstaat vanuit het middenrif, ook wel de buikademhaling genoemd. Dit is een soepele ademhaling via de neus, niet geforceerd, zonder haperingen of geluid.

Vanuit de ademhaling creëren we series bewegingen die soepel in elkaar overgaan. Alsof we door de houdingen heen dansen. We streven naar ‘sthira sukham asanam’ in de houdingen: firm but calm. Door de beweging vanuit je center te laten komen, creëren we stabiliteit, maar door de adem soepel en luchtig te houden, ontstaat er ook een mate van ontspanning in de houding.

Er zit altijd een opbouw in de lessen: we beginnen met het rustig in beweging brengen van het lichaam. Voelen hoe het lijf voelt vandaag en van daaruit voeren we de intensiteit van de bewegingen op en de flow waarmee we door de houdingen heen bewegen. Zo bouwen we aan mobiliteit, flexibiliteit en kracht. De houdingen die we uitvoeren zijn geen doel op zich, maar slechts een middel om een doel te bereiken. En jij kunt voor jezelf bepalen wat dat doel is: ontspanning door inspanning, werken aan je conditie of soepeler worden.

Tijdens de training gaan we uit van een functionele benadering van de houdingen: welke invloed heeft jouw unieke botstructuur op je bewegingsmogelijkheden en waar kun je verder werken aan meer bewegingsruimte of juist meer kracht en stabiliteit opbouwen. Omdat Vinyasa Yoga de houdingen combineert met de natuurlijke ademhaling, gaan we ook dieper kijken naar de anatomie van de ademhaling. Daarnaast krijg je de tools om zelf creatief te leren sequencen en je eigen flows te ontwikkelen.

Vinyasa Yoga

8 Limbs of Yoga

Functional Vinyasa

Yin & Yang

Go with the Flow

Vital Energy of Breath

Poses

Functional Anatomy

Functional Yoga

Skeletal Segments

Myofascial Groups

Skeletal Variation

Skeletability

About Muscles

Breath Anatomy

Anatomy of Breathing

The Bones of the Breath

The Organs of the Breath

The Muscles of the Breath

Relaxing the Diaphragm

Yoga & the Breath

Teaching Flow

Sequencing

Energy Curve

Creating Flow

Mandala Flow

Reverse Flow

Peak Pose

Naast de 5 lesdagen kun je ook een aantal huiswerkopdrachten verwachten die je in je eigen tijd dient uit te voeren. Om in aanmerking te komen voor het certificaat word je verwacht alle uren aanwezig te zijn en alle huiswerkopdrachten te voltooien (binnen een maand na afronding van de module).

Voor wie is deze training bedoeld? -> Ervaring met Vinyasa Yoga is niet vereist, maar wel een pré. Deze training is ontworpen voor iedereen die interesse heeft in Vinyasa Yoga, anatomie en de ademhaling. Zowel als persoonlijke ontwikkeling, voor de verdieping van de eigen yoga-beoefening als ook om les te geven.

Trainingsdagen: Nog niet bekend

Trainingslocatie: Nog niet bekend

Jouw investering: € 849

Wat krijg je daar voor terug: 5 volle lesdagen, en een zeer uitgebreide goodiebag en een prachtige manual als naslagwerk.

Deze training is Yoga Alliance gecertificeerd en de uren zijn te registeren als CE-uren (continued education).

Voor vragen over deze training kun je altijd rechtstreeks contact opnemen via info@angelayoga.nl.