Functional Yin Yoga (50hrs)

Yin Yoga, Functional Anatomy & Traditional Chinese Medicine

Functional Yin Teacher Training

“Yin Yoga is floor postures held for a few minutes at a time. It’s goal is to decompress the joints.” -Paul Grilley

Dit is de simpelste uitleg van wat Yin Yoga is. De meeste vormen van yoga in het westen tegenwoordig zijn dynamisch en actief, gericht op slechts de helft van het lichaam: de musculaire helft, de ‘yang’ weefsels. Yin Yoga geeft ons de mogelijkheid om op de andere helft van het lichaam te focussen, de diepere en stuggere ‘yin’ weefsels: onze pezen, gewrichten, diepe fasciale netwerken en zelfs onze botten. Al onze weefsels zijn belangrijk en moeten aandacht krijgen in onze training en beweging, zodat we optimale balans en vitaliteit kunnen bereiken in ons lijf.

Yoga in het algemeen en Yin Yoga meer specifiek heeft fysieke, mentale, emotionele en energetische invloed op ons lichaam en welzijn. Afhankelijk van de practice kan het een sterker vertegenwoordigd zijn dan het ander. Hoe je yoga beoefent is dus minstens zo belangrijk als wat je doet.

In yoga hebben we het heel vaak over ‘stretchen’ en ‘rekken en strekken’. In Yin Yoga willen we eigenlijk meer spreken over het uitoefenen van een bepaalde hoeveelheid stress ten opzichte van het weefsel in het doelgebied. Stress staat voor spanning, voor een bepaalde kracht die invloed kan uitoefenen waardoor de vorm van een object kan veranderen. En dat is nu precies wat we doen met Yin Yoga en de invloed die we uitoefenen op ons weefsel.

“The functional purpose of Yin Yoga is the rebound.” -Paul Grilley

Een van de directe effecten van yin yoga is de verandering in de balans en samenstelling van het (bind)weefsel. Dit is wat je ervaart in de ‘rebound’, de ontspanning na een yinhouding. Dat kan een zwakker gevoel geven, een gevoel van kwetsbaarheid. Dat moment wil je je lichaam de kans geven voor de rehydratatie die plaats vindt in het weefsel.

Yin Yoga

Yin Yoga

Yin & Yang

Stretch vs. Stress

Rebound

Effects

Poses

Functional Anatomy

Functional Yoga

Skeletal Segments

Myofascial Groups

Skeletal Variation

Skeletability

About Joints

TCM

Fundamentals of TCM

Yin Yang Philosophy

Meridian Theory

5 Element Theory

Acupressure

AcuYin

Teaching Lab

Functionally

Safely

Creatively

Consideratively

Energetically

Practically

Naast de 6 lesdagen kun je ook een aantal huiswerkopdrachten verwachten die je in je eigen tijd dient uit te voeren. Om in aanmerking te komen voor het certificaat word je verwacht alle uren aanwezig te zijn en alle huiswerkopdrachten te voltooien (binnen een maand na afronding van de module).

Voor wie is deze training bedoeld? -> Ervaring met Traditional Chinese Medicine  (TCM) of met Yin Yoga is niet vereist. Deze training is ontworpen voor iedereen die interesse heeft in Yin Yoga, TCM, en functionele anatomie. Zowel als persoonlijke ontwikkeling, voor de verdieping van de eigen yoga-beoefening als ook om les te geven.

Trainingsdagen:  17-18-19 mei & 7-8-9 juni 2024

Trainingslocatie: Sterrig Studio, Wolvega

Jouw investering: € 899

Wat krijg je daar voor terug: 2 volle lesweekenden inclusief snacks, koffie en thee, en een zeer uitgebreide goodiebag inclusief een meridiaanpop, set acupressuur pennen en een prachtige, zeer complete manual als naslagwerk (±400 pagina’s).

Deze training is Yoga Alliance gecertificeerd en de uren zijn te registeren als CE-uren (continued education).

Voor inhoudelijke vragen over deze training kun je altijd rechtstreeks contact opnemen via info@angelayoga.nl. Voor praktische vragen en aanmelden kun je rechtstreeks contact opnemen met de host via info@sterrigopleidingen.nl