MyoYin (50hrs)

Yin Yoga, MyoFascial Release, Functional Anatomy & Fascia Physiology

MyoYin Teacher Training

Myofascial is een samenvoeging van 2 woorden: myo, dat zijn de spieren en fascia, dat is het bindweefsel. MyoFascial Release (MFR) zijn massagetechnieken met als doel de spanning en eventuele pijn in het lichaam te verminderen, waardoor je je vrij(er) kunt bewegen. Deze technieken zijn gebaseerd op de verschillende triggerpoints in het lichaam. Wanneer het weefsel wordt gemasseerd, worden er endorfines vrijgegeven in de bloedbaan, waardoor de pijn en spanning vermindert. Endorfines zijn lichaamseigen pijnstillers en een belangrijk onderdeel in het ervaren van geluk. Ze worden daarom ook wel gelukshormonen genoemd.

Er zijn 2 verschillende methodes:

  • Direct -> in deze techniek oefen je directe druk uit op een bepaald gebied. De druk is groter dan bij de indirecte methode. Geleidelijk aan reik je dieper in het gespannen weefsel totdat je een bepaalde mate van ontspanning of release ervaart
  • Indirect -> in deze techniek gebruik je milde druk, precies genoeg om het meer oppervlakkige weefsel te ontspannen. Dit is wat we doen met Yin Yoga.

In Yin Yoga gebruiken we diverse houdingen om stress uit te oefenen op een bepaald gebied in het lichaam. Dit noemen we ook wel het doelgebied. Daarmee stimuleren we de bloedsomloop en de stofwisseling in dat gebied. Hierdoor kunnen mobiliteit, functie en hydratatie verbeteren.

MyoYin is de combinatie van MyoFascial Release en Yin Yoga. Deze twee technieken kunnen los van elkaar beoefend worden, maar kunnen elkaar ook versterken. Hierdoor zul je een nog diepere ontspanning ervaren. Tevens kunnen de yin-houdingen makkelijker worden. We gebruiken diverse soorten ballen, variërend in grootte en hardheid en diverse soorten baltechnieken om het doelgebied te masseren en voor te bereiden op de yin-houding.

MyoFascia Release

What is MFR

Triggerpoints

Ball Therapy

Benefits

Ball Techniques

MyoYin

Yin Yoga

Yin Yoga

Yin & Yang

Stretch vs. Stress

Rebound

Effects

Poses

Functional Anatomy

Functional Yoga

Skeletal Segments

Myofascial Groups

Skeletal Variation

Skeletability

About Joints

Fascia Physiology

Fascia 101

Properties

Fascia Facts

Types of Fascia

Fascial Dysfunction

Fascia Training

Teaching Lab

Functionally

Safely

Creatively

Consideratively

Energetically

Practically

Naast de 6 lesdagen kun je ook een aantal huiswerkopdrachten verwachten die je in je eigen tijd dient uit te voeren. Om in aanmerking te komen voor het certificaat word je verwacht alle uren aanwezig te zijn en alle huiswerkopdrachten te voltooien (binnen een maand na afronding van de module).

Voor wie is deze training bedoeld? -> Ervaring met MyoFascial Release (MFR) of met Yin Yoga is niet vereist. Deze training is ontworpen voor iedereen die interesse heeft in Yin Yoga, MFR, anatomie en het bindweefsel (fascia). Zowel als persoonlijke ontwikkeling, voor de verdieping van de eigen yoga-beoefening als ook om les te geven.

Trainingsdagen: 12-13-14 april & 3-4-5 mei 2024

Trainingslocatie: AngelaYoga, Oppenhuizen

Jouw investering: € 899

Trainingsdagen: 25-26-27-28-29 oktober 2024

Trainingslocatie: ReUnion Yoga, Kaapstad (Zuid-Afrika)

Jouw investering: ZAR 10.500

Wat krijg je daar voor terug: 2 volle lesweekenden, inclusief snacks, koffie en thee, en een zeer uitgebreide goodiebag inclusief een complete MyoYin-ballenset en een prachtige manual als naslagwerk (±400 pagina’s).

Deze training is Yoga Alliance gecertificeerd en de uren zijn te registeren als CE-uren (continued education).

Voor inhoudelijke vragen over deze training kun je altijd rechtstreeks contact opnemen via info@angelayoga.nl. Voor praktische vragen en aanmelden kun je rechtstreeks contact opnemen met mij of de host via ReUnion Yoga – info@reunionyoga.co.za.