Yoga Nidra (20hrs)

Yoga Nidra, Brain Frequencies, Script Writing

Yoga Nidra Teacher Training

Yoga Nidra is slaap met een vleugje bewustzijn. Het is een toestand tussen waken en dromen in. Tijdens Yoga Nidra open je de diepere lagen van het bewustzijn. Op dit moment, nu je dit leest, gebruik je je intellectuele geest, de meest oppervlakkige laag van het bewustzijn. Wanneer je je ontspant, openen de lagen van het onderbewuste en het onbewuste. Dit zijn de sterkste krachten in het menselijk lichaam.

Yoga Nidra is geen kwestie van concentreren. Sterker nog, je hoeft je helemaal niet te concentreren, laat alleen je gedachten meebewegen van punt naar punt en probeer bewust te blijven van wat je ervaart. Wees niet streng voor jezelf, je hoeft jezelf niet te dwingen volledig stil te blijven liggen. Het belangrijkste in Yoga Nidra is alleen maar jezelf bloot te stellen aan de instructies die je hoort en te observeren welke ervaringen ontstaan zonder dat je je daar een mening over vormt of je ermee verbindt.

In de huidige maatschappij zijn heel veel mensen overprikkeld als gevolg van allerlei soorten stress. Hierdoor raakt het zenuwstelsel volledig uitgeput. In yoga nidra draaien we dit proces om. Via de ontspanning van het lichaam, helpen we uiteindelijk ook de diepere lagen ontspannen. De totale systematisch ontspanning van Yoga Nidra staat gelijk aan uren gewone slaap zonder bewustzijn. Het beoefenen van 1 uur Yoga Nidra kun je vergelijken met 4 uur reguliere rust.

In deze training maak je kennis met de wetenschap achter Yoga Nidra en met de diverse toepassingen van Yoga Nidra. Je ontvangt daarnaast alle tools die je nodig hebt om je eigen Nidra script te schrijven en te oefenen, zodat jouw script een eigen en levend document kan worden.

Yoga Nidra

On Yoga Nidra

Tea & Conversation

Nidra for Stress

Nidra for Kids

Aerial Nidra

Meridian Nidra

Nidra & the Brain

Brain Frequencies

Brainwave States

Homunculus

States of Consciousness

Realms of Experience

Hypnagogic State

Script Writing

Creating Your Script

Stages of Nidra

Finding Your Voice

Teaching Guidelines

Short Practice

Long Practice

Naast de 2 lesdagen kun je ook een grote huiswerkopdracht verwachten die je in je eigen tijd dient uit te voeren. Om in aanmerking te komen voor het certificaat word je verwacht alle uren aanwezig te zijn en alle huiswerkopdrachten te voltooien.

Voor wie is deze training bedoeld? -> Ervaring met Yoga of met Yoga Nidra is niet vereist. Deze training is ontworpen voor iedereen die interesse heeft in Yoga Nidra en de vele mogelijkheden met Nidra. Zowel als persoonlijke ontwikkeling, voor de verdieping van de eigen yoga-beoefening als ook om les te geven.

Trainingsdagen: 3 maart & 17 maart 2024

Trainingslocatie: Sterrig Studio, Wolvega

Jouw investering: € 349

Trainingsdagen: 20 oktober & 3 november 2024

Trainingslocatie: Sterrig Studio, Wolvega

Jouw investering: € 349

Wat krijg je daar voor terug: 2 volle lesdagen, inclusief snacks, koffie en thee, en een zeer uitgebreide goodiebag inclusief een oogkussen en een prachtige manual als naslagwerk.

Deze training is Yoga Alliance gecertificeerd en de uren zijn te registeren als CE-uren (continued education).

Voor inhoudelijke vragen over deze training kun je altijd rechtstreeks contact opnemen via info@angelayoga.nl. Voor praktische vragen en aanmelding kun je contact opnemen met de host Sterrig Opleidingen via info@sterrigopleidingen.nl.